Project Bewegen op Verwijzing (BOV)

Nieuwe Bewegen op Verwijzing-coaches gezocht!
Zorgregio Antwerpen is op zoek naar extra Bewegen op Verwijzing-coaches op zelfstandige basis voor de lokale antennepunten:
  • Lokale antanne Antwerpen-Centrum (postcodes 2000 - 2018)
  • Lokale antenne Borgerhout
  • 'Vliegende coach' voor de hele regio
Interesse? Bekijk de vacature hier.

Dagelijks bewegen: soms denken we er te weinig tijd voor te hebben of is de goesting er niet. Beperkte (financiële) kansen verhogen de drempel nog meer. Maar wat als je gezondheid eronder lijdt?

Bewegen op Verwijzing!

Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ kunnen huisartsen vanaf 1 januari 2018 patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar de ‘Bewegen op Verwijzing-coach’.

Doel van het project

Bewegen op Verwijzing wil de ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen krijgen. Meer bewegen en minder lang stilzitten is immers een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. In overleg met de Bewegen op Verwijzing-coach krijgt de patiënt een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

Praktisch
Heb je verhoogde tegemoetkoming, zit je in een traject schuldbemiddeling of ontvang je een leefloon dan kan je gratis terecht bij de coach (enkel voor inwoners uit Antwerpen en Zwijndrecht!). Voor alle andere burgers geldt € 5 per kwartier individuele begeleiding en € 1 per kwartier groepsbegeleiding.

Waar gaat de coaching door?
Bij jou in de buurt!
Coach Jolien houdt op de Huisartsenwachtpost (Lange Leemstraat 187 te 2018 Antwerpen).
Coach Jasmien houdt consultaties in buurtcentrum Posthof (Patriottenstraat 62 te 2600 Berchem) en in Dienstencentrum De Meere (Corneel Van Reethstraat 10 te 2600 Berchem)
Coach Mark houdt consultaties bij het CAW wijkteam (Sint-Amandusstraat 3 te 2060 Antwerpen)

Is het voor jou echt niet mogelijk om er te geraken of vind je het de eerste keer toch te spannend om de locatie binnen te stappen, dan kan de coach ook bij jou op huisbezoek komen.

Let wel op: de coaching is steeds op afspraak en kan niet zonder verwijsbrief van de huisarts.


Meer informatie is te vinden op deze website.

Vragen rond het project Bewegen op Verwijzing? Of wil je het LOK-pakket rond Bewegen op Verwijzing aanvragen? Neem dan snel contact op met Sanne via mail of telefoon (0495 79 74 90).